Ruilen en retourneren

Indien om welke reden dan ook uw tevredenheid niet gegarandeerd is met de ontvangen bestelling, verzoeken wij u vriendelijk om contact met ons op te nemen. Bij Zenaya.nl is het ons streven om ervoor te zorgen dat onze klanten voor de volle 100% tevreden zijn met de producten die zij bij onze leveranciers hebben aangeschaft. Mocht u onverhoopt niet tevreden zijn, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen, zodat ons team u onmiddellijk van dienst kan zijn.

Hoe kunt u (een deel van) uw bestelling retourneren?

Indien u besluit om binnen de bedenktijd van 30 dagen de producten aan ons te retourneren, zullen wij het volledige orderbedrag binnen vijf werkdagen na ontvangst van het geretourneerde product terugstorten. Wij willen u er echter op attenderen dat de kosten voor de retourzending niet vergoed kunnen worden.

Volg onderstaande stappen om uw product(en) te retourneren:

 • Gelieve een e-mail te sturen naar klantenservice.zenaya@gmail.com waarin u aangeeft dat u uw bestelling, of een deel daarvan, wenst te retourneren.
 • Wacht op een reactie van onze klantenservice om te controleren of wij uw retourzending kunnen accepteren.
 • Indien uw retourzending geaccepteerd wordt, verzoeken wij u vriendelijk om het product zorgvuldig en veilig te verpakken, bij voorkeur in de originele verpakking.
 • Stuur het pakket naar het retouradres dat u van onze klantenservice ontvangen heeft.
 • Laat onze klantenservice de Track & Trace-code weten.
 • Zodra het pakket ontvangen en gecontroleerd is, zullen wij het orderbedrag van de geretourneerde producten terugstorten via de oorspronkelijke betaalmethode.

Helaas kunnen de volgende producten niet geretourneerd worden:

 • Verzegelde producten waarvan de verzegeling verbroken is.
 • Producten die op maat gemaakt zijn volgens de specificaties van de consument.
 • Producten die van persoonlijke aard zijn.
 • Producten die vanwege hun aard niet geretourneerd kunnen worden.
 • Vanwege COVID-19-maatregelen op het gebied van hygiëne kunnen producten in de categorieën "Beauty", "Kids & Baby" en "Sport" niet geretourneerd worden.

Retouradres:

Het retouradres dat wij hanteren is afkomstig van onze leverancier. Retourzendingen dienen te worden verzonden naar:

ADRES LEVERANCIER/EIGEN ADRES

Annulering van geplaatste bestellingen

Het is helaas niet mogelijk om uw bestelling te annuleren. Onze bestellingen worden direct verwerkt in het systeem, waardoor annulering niet meer mogelijk is.

Beschadigde producten bij ontvangst

Wat spijtig! Het kan voorkomen dat uw product tijdens het transport beschadigd is geraakt. Indien u een beschadigd of verkeerd product heeft ontvangen, verzoeken wij u vriendelijk om binnen 30 dagen na ontvangst contact met ons op te nemen. Na deze periode vervalt helaas de mogelijkheid tot retourneren.

Om het probleem zo snel mogelijk op te lossen, verzoeken wij u een e-mail te sturen met een foto waarop het beschadigde deel van het artikel duidelijk zichtbaar is. De meest optimale foto's tonen het beschadigde deel op een vlakke ondergrond, waarbij het label en de schade goed te zien zijn. Deze informatie gebruiken wij om u te assisteren bij uw bestelling en om dergelijke fouten in de toekomst te voorkomen.

Bij beschadigde producten bieden wij eenmalig een vervangend pakket aan en kunnen wij helaas geen geld teruggeven. Indien bij een tweede levering het product wederom beschadigd is, zullen wij het volledige aankoopbedrag terugstorten.

Voor vragen met betrekking tot beschadigde producten bij ontvangst kunt u contact met ons opnemen via klantenservice.zenaya@gmail.com.

 

Productiefouten of defecten na gebruik

Wat vervelend! Het kan voorkomen dat er na verloop van tijd een productiefout optreedt, waarbij sprake is van een defect. Met andere woorden, het onderdeel is kapot en voldoet niet langer aan de normen die door de fabrikant zijn vastgesteld. Let op: slijtdelen zijn uitgesloten van productiefouten of defecten. Onder slijtdelen vallen onder andere:

 • Aandrijfriemen
 • Batterijen
 • Remblokken en remschijven, remvoeringen, remtrommels
 • Kettingen, lampen, pignons, banden en slangen
 • Bewegende onderdelen in de breedste zin van het woord

Voor vragen met betrekking tot productiefouten of defecten na gebruik kunt u contact met ons opnemen via klantenservice.zenaya@gmail.com.

Levering van verkeerde producten

Wij doen ons uiterste best om alle bestellingen correct te verwerken. Desondanks kan het voorkomen dat er soms een foutje in sluipt en wij u per abuis het verkeerde product leveren. Uiteraard zullen wij dit probleem voor u oplossen en kosteloos de juiste bestelling naar u verzenden.

Voor vragen met betrekking tot de levering van verkeerde producten kunt u contact met ons opnemen via klantenservice.zenaya@gmail.com.

Levering bij afwezigheid of postkantoor

Als een pakket aan uw deur wordt bezorgd of bij een postkantoor wordt afgegeven, zijn de kosten hiervoor voor rekening van Zenaya.nl Amsterdam. Als het pakket niet wordt geaccepteerd of niet wordt opgehaald bij het postkantoor, zal het automatisch worden teruggestuurd naar de leverancier. In dat geval behouden wij het recht om 100% van de orderwaarde in mindering te brengen op het bedrag dat u terugkrijgt.

Product beschadigd?

Wat vervelend! Het spijt ons dat uw product tijdens het transport schade heeft opgelopen. We bieden u graag de eerste keer gratis een nieuwe verpakking aan, maar we kunnen helaas geen terugbetaling doen. Mocht het product de tweede keer nog steeds defect aankomen, dan betalen wij u het volledige aankoopbedrag terug.

Verloren pakket?

Indien een pakket verloren is gegaan of om logistieke redenen niet is bezorgd, sturen wij altijd eerst een nieuw pakket voordat we ons restitutie- en retourbeleid toepassen.

Invoerrechten

In bepaalde gevallen kan het voorkomen dat de douane uw pakket controleert bij de levering. Helaas hebben wij geen controle over de veranderingen in de wetgeving die vanaf 1 juli 2021 gelden. In enkele situaties kan de douane een klein bedrag aan invoerrechten in rekening brengen. We willen u echter geruststellen dat in 99% van de gevallen deze kosten niet van toepassing zijn. Mocht er toch sprake zijn van douanekosten, neem dan contact met ons op.